3 motive pentru care merită să folosiţi …

Difuzoare de aromaterapie

Femeie cu difuzor de aromaterapie Zen drop
 • puteţi avea parte de efectul benefic al aromaterapiei prin utilizarea de uleiuri esenţiale 100% naturale şi pure.
 • înmiresmaţi aerul cuibului familial cu arome naturale
 • difuzează în aer uleiul esenţial fără a-l încălzi, prin urmare nu sunt afectate proprietăţile curative ale acestuia

Tipuri de difuzoare de aromaterapie:

Difuzoare – umidificatoare cu ultrasunete

Difuzor de aromaterapie cu ultrasunete
 • Recomandat pentru: umidificarea arerului, aromaterapie, lampă de veghe
 • Domeniu de utilizare: uz casnic
 • Arie deservită: 15-20 metri pătraţi
 • Pentru funcţionare are nevoie de: curent, apă, ulei esenţial
 • Confecţionat din: material plastic

Click aici dacă doriţi să aflaţi mai multe detalii despre aceste aparate

    Principalul efect al difuzoarelor cu ultrasunete e cea de umidificare al aerului, întrucât difuzează o cantitate de apă incomparabil mai mare decât cantitatea de ulei esenţial. Ele sunt sileţioase generând un zgomot plăcut asemănător unui curs lin de apă, iar jocul de lumini din timpul funcţionării crează o ambianţă adecvată pentru relaxare.

    Producătrorii recomandă adăugarea a maximum 5-7 picături de ulei esenţial la un rezervor de apă de aproximativ 100ml. La difuzarea uleiurilor esenţiale este foarte important ca acestea să nu fie încălzite întrucât prin încălzire uleiurile îşi pierd calităţile curative. 

    Aceste aparate necesită o curăţare periodică, cel puţin la fiecare 3 zile de utilizare, iar dacă nu sunt utilizate timp îndelungat, apa rămasă în rezervor trebuie golită. Curăţarea se recomandă a fi facută cu o soluţie de apă şi oţet de bucătărie în proporţie de 80% apă şi 20% oţet.

    De regulă difuzoarele de aromaterapie cu ultrasunete sunt confecţionate din material plastic, motiv pentru care nu sunt printre preferatele aromaterapeuţilor profesionişti chiar dacă uleiul esenţial nu intră în contact direct cu rezervorul de plastic. Aici trebuie amintit faptul că unele uleiuri esenţiale chiar dacă sunt 100% naturale pot reacţiona cu materialele plastice.

    La baza principiului de funcţionare a difuzoarelor cu ultrasunete stă un cristal piezoelectric conectat la un circuit electronic care oscilează la frecvenţe cuprinse între 1 – 2,5MHz. Prin propagarea ultrasunetelor în apă, apare fenomenul de cavitaţie care duce la evaporarea apei fără ca aceasta să fie încălzită. Iar dacă apa conţine ulei esenţial atunci şi moleculele acestuia vor fi difuzate în aer deodată cu moleculele de apă.

    Prin urmare difuzorul cu ultrasunete se recomandă în situatiile în care pe lângă aromaterapie se doreşte si umidificarea aerului uscat din cauza aparatelor de aer condiţionat sau al încălzirii centrale.

Doresc sa vad produsele
Doresc detalii despre garanţie şi livrare

Difuzoare profesionale din sticlă şi lemn

Difuzor de aromaterapie sticlă şi lemn
 • Recomandat pentru: aromaterapie, lampă de veghe
 • Domeniu de utilizare: uz casnic, cabinete medicale, birouri, săli de aşteptare
 • Arie deservită: 15-70 metri pătraţi
 • Pentru funcţionare are nevoie de: curent, ulei esenţial
 • Confecţionat din: sticlă, lemn

Click aici dacă doriţi să aflaţi mai multe detalii despre aceste aparate

    Difuzoarele de aromaterapie din sticlă şi lemn sunt destinate exclusiv pentru difuzarea uleiurilor esenţiale. 

    Intensitatea de difuzare poate fi reglată iar nivelul de zgomot depinde de intensitatea de difuzare.  Dacă aparatul e setat la intensitatea minima, o cameră de 20-25 mp, poate fi umplută cu mireasma dorită în câteva minute.

     Pentru a economisi ulei şi pentru a evita difuzarea exagerată, aceste aparate sunt prevăzute cu temporizatoare. O difuzare exagerată la aceste intensități înseamnă o repriză mai mare de 30 minute de o dată. Mai de grabă se pornește aparatul de 2 ori pe zi în câte o repriză. În aromaterapie principiul călăuzitor este „less is more” adică „mai puţin înseamnă mai mult”. După un anumit moment la o difuzare exagerată, organismul fie se obișnuiește cu aroma și nu-l mai percepe, pe de altă parte, pot apărea iritații la mucoasa nazală sau fenomenul de sensibilizare, care este un precursor al alergiei.

    Temporizatoarele la aparatele profesionale au fost gândite pentru a îndeplini un rol protector împotriva eventualelor difuzări exagerate.

    Ceea ce priveşte întreţinerea, difuzoarele de aromaterapie din sticlă şi lemn trebuiesc curăţate o data pe săptămână sau la fiecare schimbare a uleiului esenţial. Curaţarea trebuie facută exclusiv cu alcool tehnic sau sanitar. Întrucât în interiorul rezervorului de sticlă există nişte tuburi capilare foarte casante este interzisă curăţarea mecanica a rezervorului.

    Principiul lor de funcționare este bazat pe efectul Venturi. O pompiţă montată în baza aparatului furnizează un flux de aer continuu ce este utilizat pentru pulverizarea uleiului esenţial din rezervor. Uleiul pulverizat în particule extrem de fine este apoi difuzat în aerul din încăpere.
Pentru a beneficia la maxim de efectele binefăcătoare ale aromaterapiei și în acest aparat, ca de altfel în oricare altul, trebuie să folosim doar uleiuri esenţiale 100% naturale și pure.

Doresc sa vad produsele
Doresc detalii despre garanţie şi livrare

Indiferent care metodă o alegem pentru aromaterapie/împrospătarea aerului din căminul familial, considerăm că trebuie să fim din ce în ce mai atenţi ce conţin produsele pe care le folosim. În această lume agitată suntem atenţi la ce mâncam, suntem atenţi la ce bem şi credem cu tărie, că -datorită a tot mai multor odorizante, care sunt concepute să fie din ce în ce mai accesibile unor pături sociale cât mai largi, calitatea de multe ori ajungând să fie compromisă,- este timpul să începem să fim atenţi și la ce respirăm în căminele noastre. În acest fel putem fi siguri că, măcar în locul ce numim „acasă”, loc care ar trebui să fie o oază de linişte, armonie şi siguranţă, nu punem în pericol sănătatea celor la care ţinem așa de mult.