Știați că apele florale nu pot fi obținute pe cale sintetică în laborator?

Ele se mai numesc și hidrolate sau hidrosoluri și rezultă DOAR în urma distilării cu aburi a diferitelor părți ale plantelor medicinale și aromatice.

Apa florală de lavandă, conține în proporție majoritară particule din plantă, solubile în apă și doar max. 1% ulei esențial. Astfel aceasta poate fi considerată o variantă naturală al apei micelare.  Apa florală de lavandă are o acțiune mai blândă decât uleiul, și se pretează pentru următoarele 10 situații mai delicate, dar des întâlnite:

Hidrosol de lavanda pentru arsuri solare

1. iritații ale pielii date de expunere la soare  [1], [5]

apa de lavanda pentru epilare sau barbierit

2. iritații ale pielii date de epilare sau bărbierit, în cazul domnilor [1]

Apa de lavanda pentru intepaturi de insecte

3.  în cazul iritațiilor provocate de înțepăturile de insecte [1]

Apa florala de lavanda pentru ten sensibil

4.  piele sensibilă, alergică [1]

Hidrolat de lavanda pentru piele obosită

5. piele obosită [5], pielea persoanelor expuse la stres prelungit  [2]

Hidrolat de lavanda pentru ten poros

6.  pori deschiși [4]

Hidrolat de lavanda pentru acnee

7.  acnee [4]

Hidrosol de lavanda pentru rozacee

8. rozacee [4]

Hidrosol de lavanda pentru eczeme

9.  eczeme [3], [5]

apa de lavanda pentru calmarea iritatiei de scutec

10. pentru calmarea iritației de scutec în cazul copiilor [1], [3]

În toate aceste cazuri, apa florală de lavandă pulverizată pe zona afectată (faţă sau corp), are o acţiune calmantă, tonifiantă, astringentă, puternic hidratantă.

Dacă doriți să știți CUM se poate folosi apa florală de lavandă ÎN COSMETICĂ, în articolul următor vă dezvăluim metodele recomandate de maeștrii cosmeticii.

Doresc să văd oferta specială de vara

Abonare la newsletter

Sunt de acord să primesc notificării pe mail de la Lavandair.